divendres, 19 d’octubre del 2007

COLLA BASTONERA

Des de l'Ampa volem posar en marxa amb el suport de "La Colla de Bastoners de Sants" una petita colla bastonera.

I que és això d'una colla bastonera?

Doncs si voleu, ells ens conviden a conèixer-los i a veure que és EL BALL DE BASTONS.

En dues setmanes tenim tres oportunitats de veure com ballen "La Colla de Bastoners de Sants"!!!!!!!

Dissabte dia 20 d'Octubre actuen a les 12:15h al bell mig de la plaça de Sants dins el marc de la manifestació en suport al Centre Social Autogestionat Can Vies, que és la seva seu d'on l'Ajuntament els vol desallotjar.

També dia 20 a les 18h. es realitzarà a Sants i amb inici a la plaça Bonet i Muixí el cercavila del Correllengua de Sants .

Dissabte dia 27 d'Octubre en motiu del 10è aniversari de Sants3Ràdio ballaran les 20h. davant l'església de Sant Medir, a la Bordeta. ( és al final del c/ Olzinelles tocant el c/ Constitució )

I si esteu mandrosos i voleu saber qui són sense moure el cul de la cadira... http://blocs.gracianet.org/post/16/1292

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mirant, mirant i et trobes amb curiositats sobre el tema:
GENERALITATS SOBRE EL BALL DE BASTONS
Ball de bastons, paloteado, palotiau, paloteo, troqueados, danza de palos, pauliteiros... són diferents denominacions per un tipus de danses que tenen una característica primordial en comú: l'ús de bastons que són colpejats pels balladors que l'executen, seguint el ritme d'una música predeterminada.

Anant més enllà, trobem danses amb bastons no només a la pení­nsula Ibèrica i/o Europa sinó que podem ensopegar-hi a quasi tot el globus terraqui. De vegades arribades fa relativament poc a terres com Amèrica del Nord de la mà del colonitzador anglès (el cas dels Morris Dancers), altres vegades portat a terme des de qui sap quan en illes de la Micronèsia (aquesta vegada amb canyes) o a l'exòtic Nepal.(...)
Ball de bastons de Cambrils

http://www.trobadabastonera.com/generalitats.php